Rozhodnete se, že v neděli své drahé polovičce uvaříte výtečný oběd, protože je celý týden v práci od rána do večera a skoro na sebe nemáte čas. Víte, že miluje hovězí guláš a knedlíky, které mu kdysi dělávala jeho babička. Bohužel jste kuchařku půjčili kamarádce a ta zrovna není doma takže Vám ji nemůže vrátit. Maminka, babička, teta ani kamarádky Vám neberou telefon a vy nevíte, jak udělat takový pravý chutný guláš.
Ale co teď? Ještě párkrát prohledáte knihovničku, jestli tam náhodou neobjevíte nějakou kuchařku či výstřižek z časopisu o vaření, ale nikde nic nevidíte. Maso máte již nakrájené, cibuli také, všechno potřebné již máte vyndané na kuchyňské lince, ale nevíte, čím začít. Máte krásné maso od řezníka, stálo spoustu peněz a Vaše polovička už se na guláš velmi těší.
Možná si to ani neuvědomujete, ale díky internetu máte přístup k různým receptům, a to prostřednictvím různých food blogů na které píší food bloggerky recepty na různé pokrmy často i s fotografiemi, takže je recept velmi snadno pochopitelný, nebo občas mají také na svém blogu volně přístupnou ke stažení svou vlastní kuchařku. Dále můžete spoustu receptů najít na stránkách různých televizních receptářů, většinou dávají na své webové stránky recepty ihned po odvysílání pořadu. Recepty můžete také nalézt na různých stránkách, které můžete považovat za takové internetové kuchařky, má na ně přístup každý a recepty tam vkládají obyčejné ženy, ale i muži, kteří rádi vaří. U všech těchto receptů je možnost přidávání komentářů, to znamená, že každý, kdo recept vyzkouší tam může napsat, jak se mu vaření podle receptu povedlo, či jestli změnil nějaké množství surovin nebo i dokonce jestli je recept špatný a nemáte se o něj ani pokoušet.
Podle komentářů pod receptem si o něm můžete udělat svůj obrázek a rozhodnout se právě pro ten pokrm, který získal nejvíce kladných ohlasů či načerpat inspiraci pro další vaření. Oblíbené recepty nebo recepty, které Vás zaujali si můžete ukládat do počítače a poté je kdykoliv využít.